Mészöly Kálmán menüje
Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók
• 1 db filézett csirkemell
• 1 db kis fej vöröshagyma
• 10 dkg gombafej (csiperke)
• 10 dkg zöldborsó
• 1 db sárgarépa
• 1 db petrezselyemgyökér
• 2 dl ...
Soma menüje
Székely-palóc leves Somásan kétféle verzióban
Hozzávalók:
1 kg hagyma
olaj
80 dkg sertéscombnak az úgynevezett dió része
néhány szelet füstölt sertés oldalas, és füstölt sertés ...
Kerényi Miklós Máté menüje
Borjúragu leves
Hozzávalók:
25 dkg borjúhús
25 dkg borjúcsont
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
1 zellergumó
1 kis fej kelkáposzta
4-5 gomba
1 fej hagyma
1 ...
Mészáros Árpád Zsolt menüje
Sukiyaki leves csirkével /2 főre/
- víz 4 dl
- csirkemellfilé 120 gr
- kinai kel 20 gr
- zellerszár 10 gr
- üvegtészta 10 gr
- sukiyaki szósz 40 gr
Elkészítés: Wokba öntjük a sukiyaki ...
Oszvald Marika menüje
Paradicsomleves
Hozzávalók:
olaj vagy zsír
kb. 4 evőkanál liszt
2 db 140 g-os sűrített paradicsom vagy fél liter előre befőzött, passzírozott paradicsom
másfél liter víz
1 fej ...
Szulák Andrea menüje
Borsóleves
Hozzávalók:
• 2 szál sárgarépa
• 1 szál fehérrépa
• 1 üveg konzerv zöldborsó
• ételízesítő
• petrezselyemzöld
Elkészítés: A répákat kis kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, ...
Brasch Bence menüje
Sütőtök krémleves
Hozzávalók:
• 60 dkg sütőtök
• 1 szál póréhagyma
• 3 db burgonya
• víz
• erőleveskocka
• gyömbér
• só
• bors
• 1 doboz (250 ml) főzőtejszín
Elkészítés: A sütőtököt és a burgonyát ...