szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Mészáros Árpád Zsolt menüje

Sukiyaki leves csirkével /2 főre/

- víz 4 dl
- csirkemellfilé 120 gr
- kinai kel 20 gr
- zellerszár 10 gr
- üvegtészta 10 gr
- sukiyaki szósz 40 gr

Elkészítés: Wokba öntjük a sukiyaki szószt, csirkeszeleteket megpirítjuk (főzzük) benne, fel felvert tojást elkeverjük benne, majd ráöntjük a tányérba már előre összekészített összetevőkre. Amik a következők: 10 percig előáztatott üvegtészta; kínai kel, újhagyma, koriander.

Csirke satay /1 főre/

Hozzávalók:
- csirkemellfilé 200 gr
- mogyorós, kókusztej szósz 30 gr
Elkészítés: A csirke szeleteket nyársa húzzuk, meggrillezzük és a forró mogyorós kókusztejjel leöntjük.

Édes-savanyú thai csirke rizzsel /1 főre/

Hozzávalók:
- csirkemellfilé 150 gr
- paradicsom 1 db
- ananász 30 gr
- hagyma 20 gr
- uborka 20 gr
- thai szósz 30 gr
- jázmin rizs 250 gr

Elkészítés: Csirkét megpirítjuk, majd a thai szósszal és a felaprított zöldségekkel és ananásszal összeforgatjuk, rizzsel tálaljuk.

Sushi

Hozzávalók:
Rock and Roll maki:

- grillezett rák 2 db
- grillezett spárga 2 db
- tonhal
- csípős lazacsaláta ( lazac , kaviár, csípős szósz )
- sushi rizs

Elkészítés: A grillezett rákot spárgát az algalappal és a rizzsel feltekerjük, tonhalszelettel fedjük, majd
az apróra vágott lazacot a kaviárral és a csípős szósszal összekeverjük és ízlésesen ráhalmozzuk a sushira.

Samurai maki:
- tempurázott spárga
- angolna
- sushi rizs
Elkészítés: A tempurázott spárgát az algalappal és a rizzsel feltekerjük angolnaszeletekkel fedjük.

Füstölt lazacos:
- füstölt lazac
- uborka
- krémsajt
- sushi rizs
Elkészítés: Az uborkát és a krémsajtot az algalappal és a rizzsel feltekerjük lazaccal fedjük.

Nigiri mix:
- tonhal
- lazac
- tengeri süllő
- tigris rák
- sushi rizs
A tonhalat, lazacot, tengeri süllőt és a tigris rákot külön-külön rizsgombócra fektetjük.

2013. december 5. 12:39




KÖZÖSSÉG