- víz 4 dl
- csirkemellfilé 120 gr
- kinai kel 20 gr
- zellerszár 10 gr
- üvegtészta 10 gr
- sukiyaki szósz 40 gr
Elkészítés: Wokba öntjük a sukiyaki szószt, csirkeszeleteket megpirítjuk (főzzük) benne, fel felvert tojást elkeverjük benne, majd ráöntjük a tányérba már előre összekészített összetevőkre. Amik a következők: 10 percig előáztatott üvegtészta; kínai kel, újhagyma, koriander.
Hozzávalók:
- csirkemellfilé 200 gr
- mogyorós, kókusztej szósz 30 gr
Elkészítés: A csirke szeleteket nyársa húzzuk, meggrillezzük és a forró mogyorós kókusztejjel leöntjük.
Hozzávalók:
- csirkemellfilé 150 gr
- paradicsom 1 db
- ananász 30 gr
- hagyma 20 gr
- uborka 20 gr
- thai szósz 30 gr
- jázmin rizs 250 gr
Elkészítés: Csirkét megpirítjuk, majd a thai szósszal és a felaprított zöldségekkel és ananásszal összeforgatjuk, rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók:
Rock and Roll maki:
- grillezett rák 2 db
- grillezett spárga 2 db
- tonhal
- csípős lazacsaláta ( lazac , kaviár, csípős szósz )
- sushi rizs
Elkészítés: A grillezett rákot spárgát az algalappal és a rizzsel feltekerjük, tonhalszelettel fedjük, majd
az apróra vágott lazacot a kaviárral és a csípős szósszal összekeverjük és ízlésesen ráhalmozzuk a sushira.
Samurai maki:
- tempurázott spárga
- angolna
- sushi rizs
Elkészítés: A tempurázott spárgát az algalappal és a rizzsel feltekerjük angolnaszeletekkel fedjük.
Füstölt lazacos:
- füstölt lazac
- uborka
- krémsajt
- sushi rizs
Elkészítés: Az uborkát és a krémsajtot az algalappal és a rizzsel feltekerjük lazaccal fedjük.
Nigiri mix:
- tonhal
- lazac
- tengeri süllő
- tigris rák
- sushi rizs
A tonhalat, lazacot, tengeri süllőt és a tigris rákot külön-külön rizsgombócra fektetjük.
2013. december 5. 12:39