december 2.
Melinda, Vivien

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS


RÓLUNK

TV2 Médiacsoport

A 2016-ban alakult TV2 Médiacsoport a magyar médiapiac meghatározó szereplője. A társaság jelenleg 14 tévécsatornával rendelkező portfólióval bír, amely a legváltozatosabb műfajokat fedi le, és amely minden kereskedelmileg fontos célcsoportot elér.

A TV2 Csoport 2020-ban lépett be a nemzetközi piacra, miután október 1-jén átvette a szlovén Planet TV tévétársaság három tévécsatornájának tulajdonjogát: a Planet TV-t, a Planet2-t és a Planet EVA-t.

A csoport erős pénzügyi eredményeket ért el 2020-ban: 45,3 milliárd forintos (mintegy 124 millió eurós) árbbevétellel és 3,86 milliárd forint adózott eredménnyel (mintegy 10,6 millió euróval) zárta az évet.

A cég összesen mintegy 400 főállású alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon és Szlovéniában.

CEO

Pavel Stantchev 2019-ben csatlakozott a TV2 Médiacsoporthoz vezérigazgatóként, 2020-tól pedig a szlovén Planet TV vezérigazgatója is. Korábban a francia TF1 műsorszolgáltatónál töltött bel különböző vezetői pozíciókat.

Pavel Szófiában, Bulgáriában született, majd 1992-ben Párizsban szerzett újságírói diplomát.

Pályafutását a legnagyobb svájci médiacsoportnál, a Ringier AG-nál üzletfejlesztési menedzserként kezdte 1992-ben. 27 éves média- és televíziós pályafutása során a bulgáriai BTV Media Group és a Nova TV vezérigazgatója, az Antenna Group South-East Europe vezérigazgatója, valamint a Planet TV Slovenia, a PRVA Serbia, az HBO és a Kanal D vezérigazgatója is volt. Továbbá Ő volt az RTL Horvátország első alapító vezérigazgatója.

A TV2-nél eltöltött idejéhez számos sikeres műsor fűződik, mint például a Dancing with the Stars vagy a Farm VIP.

Csatornák

A TV2 Médiacsoport magyarországi zászlóshajója a TV2, amely 1997. október 4-én kezdte meg adását, Magyarország első kereskedelmi tévécsatornájaként.

A csatorna olyan közkedvelt műsoroknak ad otthont, mint az Exatlon Hungary, Ninja Warrior Hungary, Dancing With the Stars, vagy a Séfek séfe.

Az általános tematikájú szórakoztató csatorna, a SuperTV2 idén ünnepli 10. születésnapját. A film és sorozatcsatornák között klasszikusokat és számos újdonságot, televíziós premiereket találhatnak a nézők a Mozi+, Moziverzum, Prime, Jocky és Izaura TV választékában. A Spíler1 és Spíler2 a sportrajongóknak kínál tartalmakat, mint például a Premier League, a La Liga és a Bundesliga közvetítések. A TV2 Comedy standup és vígjáték sorozatokat, a Fem3 életmód témákat, míg a Zenebutik színes zenei palettát kínál. A gasztrovilág kedvelőinek pedig a TV2 Séf, míg a gyerekeknek a TV2 Kids nyújthat remek szórakozást.

2021-ben a TV2 Médiacsoport televíziós csatornaportfóliója 24,7 százalékos összesített nézettséggel piacvezető pozícióban zárta az évet.

TV2 Play

2021-ben indult el a TV2 streaming szolgáltatása, a TV2 Play. Az ingyenesen használható felületen a piacvezető tévétársaság számos saját gyártású produkciója, magyar és nemzetközi film, valamint az aktuális tévéképernyőn futó műsorokhoz tartozó kiegészítő tartalom is elérhető. Az oldal előnye, hogy a videós tartalmak között könnyű navigálni, a keresett videók akár egy kattintással megtalálhatók, az ajánlómotornak köszönhetően pedig kifejezetten az adott felhasználó számára érdekes tartalmakat ajánl majd a rendszer.

A platform még ugyanebben az évben meghaladta a félmillió regisztrálót. Az egyre bővülő felhasználói bázis pedig lelkesen fogyasztja a TV2 változatos tartalmait: eddig összesen közel 8,7 millió órányi videót néztek meg a felhasználók. Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a TV2 Play kínálatából elsősorban a saját gyártású műsorok és valóságshow-k a legnépszerűbbek.

TV2 Akadémia

A TV2 Akadémia 2009 óta folytatja televíziós szerkesztő és riporteri képzését, amelynek legfőbb célja olyan televíziós szakemberek képzése, akik az iskola elvégzése után bármilyen televíziós munkára vagy produkció levezénylésére alkalmasak lesznek. Mindezek mellett kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a hallgatók hasznos elméleti tudást és gyakorlatot szerezzenek a műsorkészítés minden területén. A képzés hallgatói első kézből, a TV2 Médiacsoport vezető munkatársaitól és külsős oktatóktól sajátíthatják el a szerkesztői és riporteri munka, valamint a szakmai képzés alapjait. Az indulása óta számos végzett hallgató helyezkedik el a TV2-nél vagy más médiánál.

A TV2 Akadémia 2020 ősze óta akkreditált felnőttképzési intézményként végzi a tevékenységét, miután a Pest Megyei Kormányhivatal határozatban erősítette meg a TV2 Média Csoport Zrt. által nyújtott képzés hivatalos működését. A TV2 Akadémia része a Felnőttképzési Adaszolgáltatási Rendszernek is, amely szigorú adatszolgáltatással jár, és amely a magyarországi felnőttképzés színvonalának további emelését szolgálja.

2021 második felében az Akadémia elismert tévés szakemberekből álló tanári karához új oktatóként csatlakozott Pachmann Péter, a Mokka műsorvezetője, valamint vendégtanárként Ördög Nóra. 2022 januárjában új szakok is indultak a TV2 Akadémián: technikus, vágó, online szerkesztő és sorozatíró képzésből is lehet választani. Utóbbi kurzus vezetője Divinyi Réka, aki többek között a Valami Amerika 2. és 3., a Csak szex és más semmi, és a Szabadság, szerelem forgatókönyveit írta. A sorozatíró kurzus diákjai a képzés második félévében akár már a TV2 sorozatain is dolgozhatnak.

Az elméleti képzés mellett a TV2 Akadémia erősségét a gyakorlatorientáltság jelenti: az elméleti alapozás után a képzésben résztvevők számára folyamatos gyakorlati lehetőséget biztosítanak a TV2 különböző szerkesztőségeiben, a TV2 számára készülő, külső gyártású produkciókban, vagy más szakmai partner médiumoknál.