július 12.
Izabella, Dalma

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS


RÓLUNK

TV2 Média Csoport

Magyarország legnagyobb televíziós portfóliójával rendelkezik a TV2 Média Csoport, amelyet 1997-ben hoztak létre. Az elmúlt 26 évben a vállalat a legnépszerűbb televíziós műsorokat gyártotta és sugározta, amelyeket nézők milliói értékelnek Magyarországon és nemzetközi szinten egyaránt.

A vállalat 2020-ban lépett be a nemzetközi piacra, miután október 1-jén átvette a szlovén Planet TV tévétársaság három tévécsatornájának tulajdonjogát: a Planet TV-t, a Planet2-t és a Planet EVA-t.

A TV2 Média Csoport stabil pénzügyi eredményeket ért el 2022 végén 47,3 milliárd forintos (megközelítőleg 121 millió eurónak megfelelő) árbevétellel és 1,2 milliárd forintos (megközelítőleg 3 millió eurónak megfelelő) adózás utáni eredménnyel. A TV2 Média Csoport pénzügyileg független.

A cég összesen mintegy 400 főállású alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon és Szlovéniában.

CEO

Pavel Stantchev 2019-ben csatlakozott a TV2 Médiacsoporthoz vezérigazgatóként, 2020-tól pedig a szlovén Planet TV vezérigazgatója is. Korábban a francia TF1 műsorszolgáltatónál töltött be különböző vezetői pozíciókat.

Pavel Stantchev Szófiában, Bulgáriában született, majd 1992-ben Párizsban szerzett újságírói diplomát.

Pályafutását a legnagyobb svájci médiacsoportnál, a Ringier AG-nál üzletfejlesztési menedzserként kezdte 1992-ben. 27 éves média- és televíziós pályafutása során a bulgáriai BTV Media Group és a Nova TV vezérigazgatója, az Antenna Group South-East Europe vezérigazgatója, valamint a Planet TV Slovenia, a PRVA Serbia, az HBO és a Kanal D vezérigazgatója is volt. Továbbá Ő volt az RTL Horvátország első alapító vezérigazgatója.

A TV2-nél eltöltött idejéhez számos sikeres műsor fűződik, mint például a Dancing with the Stars, a Szerencsekerék, vagy a Farm VIP.

Csatornák

A TV2 Médiacsoport magyarországi zászlóshajója a TV2, amely 1997. október 4-én kezdte meg adását, Magyarország első kereskedelmi tévécsatornájaként.

A csatorna olyan közkedvelt műsoroknak ad otthont, mint a Dancing With the Stars, a Sztárban Sztár leszek!, a Szerencsekerék, a Zsákbamacska, a Bachelor – A nagy Ő, a Farm VIP, a Séfek séfe, vagy éppen a legújabb The Next Topmodel Hungary.

A TV2 Média Csoport rendelkezik Magyarország legnagyobb kereskedelmi televíziós portfóliójával. Magyarországon a legnépszerűbb filmes kábelcsatorna a Mozi+. A férfi szórakoztató Spíler1 és Spíler2 TV Premier League, La Liga, Roshn Saudi League és FA-kupa adásokat is közvetít. Az Izaura TV a telenovellák rajongóinak szól, a Zenebutik pedig a nagyszerű hangulatért felelős zenecsatorna. A SuperTV2 egy általános szórakoztató kábelcsatorna. A Prime a prémium szórakoztatást biztosítja első osztályú sorozatokkal és blockbuster filmekkel, míg a megújult TV2 Klub a legtrendibb életmód és női témákkal foglalkozik. A TV2 Séf a gasztronómia szerelmeseit célozza meg, míg a TV2 Kids a legfiatalabb nézőket viszi el a mesék világába. A Jocky TV olyan retro sorozatoknak ad otthont, mint a Dallas, Columbo, Knight Rider.

A TV2 Comedy garantálja a végtelen nevetést. A csoport legfiatalabb filmcsatornája a Moziverzum, amely idén ünnepli fennállásának 5. évfordulóját.

2023-ban a TV2 Csoport nyerte a nézettségi versenyt a teljes napon elért 25,5%-os átlag nézői részesedésével. A csoport főcsatornája, a TV2 pedig 12,3%-os átlag közönségaránnyal lett Magyarország legnézettebb csatornája teljes napon. Mindemellett, 2023-ban a TV2 Kábelportfólió legnagyobb csatornája, a Mozi+ szintén bekerült az ország TOP5 csatornája közé a teljes lakosság körében (A4+).

TV2 Play

2021-ben indult el a TV2 streaming szolgáltatása, a TV2 Play. Az ingyenesen használható felületen a piacvezető tévétársaság számos saját gyártású produkciója, magyar és nemzetközi film, valamint az aktuális tévéképernyőn futó műsorokhoz tartozó kiegészítő tartalom is elérhető. Az oldal előnye, hogy a videós tartalmak között könnyű navigálni, a keresett videók akár egy kattintással megtalálhatók, az ajánlómotornak köszönhetően pedig kifejezetten az adott felhasználó számára érdekes tartalmakat ajánl majd a rendszer.

A digitális platformunkon keresztül elérhető szolgáltatásokra 2023 végéig (TV2 Play, TV2 Play Premium, TV2 Play Zero) regisztráltak száma megközelíti a 2 milliót.

Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a TV2 Play kínálatából elsősorban a saját gyártású műsorok és valóságshow-k a legnépszerűbbek. 2022. márciusában elindult a platform szolgáltatói előfizetéshez kapcsolódó extra szolgáltatása, a TV2 Play Prémium. A platformon előfizetésenként egyszerre két stream nézésére van lehetőség korlátlan számú eszközön. A TV2 Play Prémium online platformon, a cégcsoport több televíziós csatornájának tartalmai már csak kizárólag ennek a szolgáltatásnak a részeként elérhetők (Mozi+, Moziverzum, TV2 Comedy, TV2 Kids, Spíler1 és Spíler2. 2023. áprilistól pedig elérhető a TV2 Play Zéró, amin egy kisösszegű havidíj fejében reklámmegszakítás nélkül élvezhetőek a TV2 Play online tartalmai.

TV2 Akadémia

A TV2 Akadémia 2009 óta folytatja televíziós szerkesztő és riporteri képzését, amelynek legfőbb célja olyan televíziós szakemberek képzése, akik az iskola elvégzése után bármilyen televíziós munkára vagy produkció levezénylésére alkalmasak lesznek. Mindezek mellett kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a hallgatók hasznos elméleti tudást és gyakorlatot szerezzenek a műsorkészítés minden területén. A képzés hallgatói első kézből, a TV2 Médiacsoport vezető munkatársaitól és külsős oktatóktól sajátíthatják el a szerkesztői és riporteri munka, valamint a szakmai képzés alapjait. Az indulása óta számos végzett hallgató helyezkedik el a TV2-nél vagy más médiánál.

A TV2 Akadémia 2020 ősze óta akkreditált felnőttképzési intézményként végzi a tevékenységét, miután a Pest Megyei Kormányhivatal határozatban erősítette meg a TV2 Média Csoport Zrt. által nyújtott képzés hivatalos működését. A TV2 Akadémia része a Felnőttképzési Adaszolgáltatási Rendszernek is, amely szigorú adatszolgáltatással jár, és amely a magyarországi felnőttképzés színvonalának további emelését szolgálja.

Az elméleti képzés mellett a TV2 Akadémia erősségét a gyakorlatorientáltság jelenti: az elméleti alapozás után a képzésben résztvevők számára folyamatos gyakorlati lehetőséget biztosítanak a TV2 különböző szerkesztőségeiben, a TV2 számára készülő, külső gyártású produkciókban, vagy más szakmai partner médiumoknál.