július 27.
Olga, Liliána

hirdetés
TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Fekete Laci menüje
Húrleves, Marhasült, Rakott palacsinta

Húsleves csirkemellből

 

Hozzávalók:
- csirkemell
- zöldség
- répa
- fehérrépa,
- karalábé,
- kevés zeller
- egy-két szem krumpli
- bors só

Elkészítés:
Feltesszük főni lassú tűzön a húst, majd 20 perccel később mehetnek bele a zöldségek. Nagyon lassú tűzön főzzük, szemes bors, és esetleg egy vöröshagyma egészben kell bele, sót pedig majd a forrásnál adjuk hozzá. Mikor felforrt a habot leszedjük, hogy ne legyen zavaros. A csirkemájat utolsónak kell betenni mert párperc alatt megfő és nem lesz kemény.


Marhasült



TITKOS - A házigazda nem árulja el, még Erzsébet királynénak sem...

Rakott palacsinta

Hozzávalók
- Fél kg. finomliszt
- tojás
- csipetnyi só
- tej
- élesztő
- dió
- mák
- lekvár
- túró
- cukros kakaó vagy kakaós cukor
- mogyorókrém
+ ami van otthon és szereted….

Elkészítés:
Az egész olyan, mintha sima, rendes hétköznapi palacsinta tésztát kevernénk. Belerakjuk a tojást, elkezdjük szép lassan felönteni tejjel, és megpróbáljuk csomómentesre kikeverni. Sokkal sűrűbbre kell keverni a normál. A klasszikus palacsinta tészta csorog, ennek nem szabad nagyon csorognia, csak egy picit. Amikor csomómentes a tészta, belerakjuk az élesztőt, lefedjük, és bő félórára piheni hagyjuk. Egy kicsit vastagabbra kell majd sütni őket, de nem annyira, mint az amerikai palacsintát, de nem is olyan vékonyra, mint a klasszikust. Miután befejeztük a sütést, vegyünk elő egy nagy lapostányért, a töltelékeket rendezzük el magunk körül. A lapostányérra terítsük ki az első palacsintát, kenjük meg valamivel, rá következőt és így tovább.
 

2013. december 11. 12:37




KÖZÖSSÉG