szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Fekete Laci menüje
Húrleves, Marhasült, Rakott palacsinta

Húsleves csirkemellből

 

Hozzávalók:
- csirkemell
- zöldség
- répa
- fehérrépa,
- karalábé,
- kevés zeller
- egy-két szem krumpli
- bors só

Elkészítés:
Feltesszük főni lassú tűzön a húst, majd 20 perccel később mehetnek bele a zöldségek. Nagyon lassú tűzön főzzük, szemes bors, és esetleg egy vöröshagyma egészben kell bele, sót pedig majd a forrásnál adjuk hozzá. Mikor felforrt a habot leszedjük, hogy ne legyen zavaros. A csirkemájat utolsónak kell betenni mert párperc alatt megfő és nem lesz kemény.


Marhasült



TITKOS - A házigazda nem árulja el, még Erzsébet királynénak sem...

Rakott palacsinta

Hozzávalók
- Fél kg. finomliszt
- tojás
- csipetnyi só
- tej
- élesztő
- dió
- mák
- lekvár
- túró
- cukros kakaó vagy kakaós cukor
- mogyorókrém
+ ami van otthon és szereted….

Elkészítés:
Az egész olyan, mintha sima, rendes hétköznapi palacsinta tésztát kevernénk. Belerakjuk a tojást, elkezdjük szép lassan felönteni tejjel, és megpróbáljuk csomómentesre kikeverni. Sokkal sűrűbbre kell keverni a normál. A klasszikus palacsinta tészta csorog, ennek nem szabad nagyon csorognia, csak egy picit. Amikor csomómentes a tészta, belerakjuk az élesztőt, lefedjük, és bő félórára piheni hagyjuk. Egy kicsit vastagabbra kell majd sütni őket, de nem annyira, mint az amerikai palacsintát, de nem is olyan vékonyra, mint a klasszikust. Miután befejeztük a sütést, vegyünk elő egy nagy lapostányért, a töltelékeket rendezzük el magunk körül. A lapostányérra terítsük ki az első palacsintát, kenjük meg valamivel, rá következőt és így tovább.
 

2013. december 11. 12:37




KÖZÖSSÉG