|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Epres joghurtkrém:
5 dl joghurt
1 dl tejszín
2 db lapzselatin
1 db lime
csipet só
kevés cukor
10 dkg eper
néhány bazsalikomlevél
A lapzselatint előre hideg vízbe áztatjuk, közben feltesszük melegedni a tejszínt. Ha meleg a tejszín, feloldjuk benne a zselatinlapokat egy kézi habverő segítségével.
Hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot és a csipet sót is. Belereszeljük az alaposan megmosott lime héját és egy keveset a levéből is hozzá adunk. Majd az egészet jól elkeverjük.
Poharakba töltjük ki és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálaláskor friss eperrel és bazsalikomlevéllel kínáljuk.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. július 27. 9:19