április 25.
Márk

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Vadas marhasült zsemlegombóccal (recepttel)
Pataky Péter nagymamájának receptjét mutatta be az Ízes életben. Próbáld ki Te is a videó alatt található receptet!

Zsemlegombóc

Hozzávalók:
friss élesztő
cukor
fél dl tej
1 db tojás
20 dkg liszt
5 dkg lágy vaj
5 dkg kacsazsír
1 db zsemle
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor snidling

Elkészítés:
Az enyhén cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd egy nagyobb tálban összekeverjük a liszttel, egy tojással, csipet sóval és nagyjából galuska állagúra keverjük. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen minimum fél órát kelesszük.

A felkockázott zsemlét vaj és kacsazsír keverékén, egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, megsózzuk és megszórjuk az apróra vágott snidlinggel és petrezselyemzölddel.
Ha kihűlt, a megkelt tésztához adjuk és beleforgatjuk. két vizezett kanál segítségével kiszaggatjuk a gombócokat és sós, kacsazsíros, forrásban lévő vízben kifőzzük.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

« előző oldal

Korhatár: 12 év

2016. április 15. 9:30




KÖZÖSSÉG