|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Vadas marhasült
Hozzávalók:
1 kg marhanyak
4-5 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
3 db sárgarépa
1 db zeller
2 db petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
3 ek mustár
2 dl tejföl
5 dkg cukor
1 ek liszt
10 dkg kacsazsír
só
bors
3 db babérlevél
5 db borókabogyó
1 db citrom
1 dl fehérbor
Elkészítés
A marhanyakat három, nagyjából egyforma nagyságú darabra vágjuk, besózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. Egy felforrósított öntöttvas edényben, kevés kacsazsíron lepirítjuk a húsokat, oldalanként 5-6 perc alatt.
Közben meghámozzuk és rusztikus darabokra vágjuk a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret és a zellert és a hús mellé rakjuk az edénybe.
Mikor a húst lepirítottuk, mozgassuk át őket úgy, hogy a zöldség kerüljön alulra.
Hozzáadjuk a felkarikázott vöröshagymát, babérlevelet, borókabogyót és a megroppantott fokhagymagerezdeket.
ráöntjük a fehérbor és a húsokat beborítjuk a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnával.
180 fokos sütőben, lefedés nélkül 1,5-2 órát sütjük.
mikor elkészült, kiszedjük a húsokat és fóliával lefedve hagyjuk pihenni őket.
Egy serpenyőben kevés kacsazsírt olvasztunk, cukrot szórunk bele és karamellizáljuk. Közben a babérleveleket és a borókabogyót kiszedjük a zöldségek közül. Majd hozzáadjuk a mustárt és az elkészült karamellt is, és az egészet egy botmixerrel pürésítjük. Pár csepp citrommal és tejföllel ízesíthetjük.
A zsemlegombóc receptjéét olvass tovább!
A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »
Korhatár: 12 év
2016. április 15. 9:30