április 25.
Márk

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Vadas marhasült zsemlegombóccal (recepttel)
Pataky Péter nagymamájának receptjét mutatta be az Ízes életben. Próbáld ki Te is a videó alatt található receptet!

Vadas marhasült

Hozzávalók:
1 kg marhanyak
4-5 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
3 db sárgarépa
1 db zeller
2 db petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
3 ek mustár
2 dl tejföl
5 dkg cukor
1 ek liszt
10 dkg kacsazsír

bors
3 db babérlevél
5 db borókabogyó
1 db citrom
1 dl fehérbor

Elkészítés
A marhanyakat három, nagyjából egyforma nagyságú darabra vágjuk, besózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. Egy felforrósított öntöttvas edényben, kevés kacsazsíron lepirítjuk a húsokat, oldalanként 5-6 perc alatt.
Közben meghámozzuk és rusztikus darabokra vágjuk a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret és a zellert és a hús mellé rakjuk az edénybe.
Mikor a húst lepirítottuk, mozgassuk át őket úgy, hogy a zöldség kerüljön alulra.
Hozzáadjuk a felkarikázott vöröshagymát, babérlevelet, borókabogyót és a megroppantott fokhagymagerezdeket.
ráöntjük a fehérbor és a húsokat beborítjuk a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnával.

180 fokos sütőben, lefedés nélkül 1,5-2 órát sütjük.
mikor elkészült, kiszedjük a húsokat és fóliával lefedve hagyjuk pihenni őket.

Egy serpenyőben kevés kacsazsírt olvasztunk, cukrot szórunk bele és karamellizáljuk. Közben a babérleveleket és a borókabogyót kiszedjük a zöldségek közül. Majd hozzáadjuk a mustárt és az elkészült karamellt is, és az egészet egy botmixerrel pürésítjük. Pár csepp citrommal és tejföllel ízesíthetjük.

A zsemlegombóc receptjéét olvass tovább!

A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »

Korhatár: 12 év

2016. április 15. 9:30




KÖZÖSSÉG