|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Gombakrémleves:
Hozzávalók:
10 dkg vaj
70 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
só
bors
2 liter alaplé
tejszín
Elkészítés:
A vajat egy lábosban megolvasztjuk, közben a megtisztított gombákat nagyobb darabokra vágjuk és az olvasztott vajon lepirítjuk.
Közben felaprítjuk a vöröshagymát is és nagy lángon elpárologtatjuk a gomba levét. Ezután adjuk csak hozzá a vöröshagymát és pár percig dinszteljük. Felöntjük a zöldség alaplével és 30 percig főzzük. Ízesítésnek adjunk hozzá pár ág kakukkfüvet és pár gerezd fokhagymát, ezekkel további 15 percet főzzük, majd kivesszük a levesből és egy botmixerrel pürésítjük az egészet.
A gombaropogós receptjéért olvass tovább!
A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »
Korhatár: 12 év
2016. március 16. 9:20