|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Kolbászos-babos egytálétel
Hozzávalók:
50 dkg szárazbab (beáztatva)
10 dkg húsos szalonna
20 dkg füstölt kolbász
3 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
fél kaliforniai paprika
10 db koktélparadicsom
Elkészítés:
Az előző este beáztatott szárazbabot egy gerezd fokhagymával, babérleveles vízben feltesszük főni.
A felkockázott szalonnát, kevés olajon, lepirítjuk és hozzáadjuk a felkarikázott füstölt kolbászt is. Ha megpirult, mellé tesszük a felkarikázott vöröshagymát, a felcsíkozott kaliforniai paprikát és a durvára vágott fokhagyma gerezdeket. Ezt is lepirítjuk.
A paradicsomokat feldaraboljuk és a serpenyőbe tesszük, megvárjuk, hogy kissé összeessen és a bab főzőlevéből átmerünk pár kanállal. Majd rámerjük a megfőtt babot is. Jól összekeverjük, összefőzzük.
forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. március 9. 9:37