|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Rozmaringos lepény:
Hozzávalók.
50 dkg BL80 kenyérliszt
2 tk só
1 zacskó szárított élesztő
2 ek olívaolaj
4 dl víz
sópehely
2 ág rozmaring
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a szárított élesztőt, a csipet sót, 3 deci vizet és az olívaolajat, majd kézzel összedolgozzuk a tésztát. Ha szükséges, adunk még hozzá a a megmaradt vízből.
Deszkára kitéve további 10 percet gyúrjuk a tésztát, míg gumis állagú nem lesz. Olívaolajjal megkenve és egy tiszta konyharuhával lefedve, 50 percet hagyjuk kelni meleg helyen.
A megkelt tésztát kézzel kinyújtjuk, majd egy kivajazott-kilisztezett tepsibe nyomkodjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sópehellyel, tépkedett rozmaringgal és letakarva újabb 20 percet kelesztjük.
180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
Az újragondolt hagymás bab recepjéért nézd meg a következő oldalt!
A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »
Korhatár: 12 év
2016. március 9. 9:37