május 15.
Zsófia, Szonja

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Felturbózott hagymás bab rozmaringos lepénnyel (recepttel)
Az Ízes életben Pataky Péter egy híres ételt készített: a hagymás babot gondolta újra, amelyet még Piedone is megirigyelne. Egy rozmaringos lepényt is sütött mellé.  A videó alatt megtalálod a receptet is.

Rozmaringos lepény:

Hozzávalók.
50 dkg BL80 kenyérliszt
2 tk só
1 zacskó szárított élesztő
2 ek olívaolaj
4 dl víz
sópehely
2 ág rozmaring

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a szárított élesztőt, a csipet sót, 3 deci vizet és az olívaolajat, majd kézzel összedolgozzuk a tésztát. Ha szükséges, adunk még hozzá a a megmaradt vízből.
Deszkára kitéve további 10 percet gyúrjuk a tésztát, míg gumis állagú nem lesz. Olívaolajjal megkenve és egy tiszta konyharuhával lefedve, 50 percet hagyjuk kelni meleg helyen.

A megkelt tésztát kézzel kinyújtjuk, majd egy kivajazott-kilisztezett tepsibe nyomkodjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sópehellyel, tépkedett rozmaringgal és letakarva újabb 20 percet kelesztjük.
180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.

Az újragondolt hagymás bab recepjéért nézd meg a következő oldalt!

A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »

Korhatár: 12 év

2016. március 9. 9:37




KÖZÖSSÉG