|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Tavaszi zöldborsóleves:
Hozzávalók:
2 db sárgarépa
1 db karalábé
1 db fehérrépa
4 fej csiperkegomba
2 ek liszt
kacsazsír
1 liter alaplé
50 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
főtt kacsazúza
só
Elkészítés:
A felkarikázott répákat, a felkockázott karalábéval kevés felforrósított kacsazsíros megpirítjuk. Ha lepirultak, mellé tesszük a feldarabolt gombát is és elpárologtatjuk a levét.
Megszórjuk a liszttel és folyamatos kevergetés mellett, lassan adjuk hozzá az alaplevet is. Megsózzuk.
Adjuk hozzá a zöldborsót és melegítsük össze az egészet.
Tálaláskor szórjuk meg finomra aprított petrezselyemzölddel és adjunk hozzá főtt kacsazúzát.
A bodzás süti recepjéért nézd meg a következő oldalt!
A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »
Korhatár: 12 év
2016. március 8. 9:47