Mírton Adri hihetetlen ételkölteményekkel és fantasztikus ötletekkel látja el a követőket nem csak a TV-ben, de az interneten is.
Ezúttal a Balatonig ment, hogy az igazi sláger finomságot, a lángost megkóstolja:
˝Sokhelyen-sokfélét... Csak 1 tuti. Nem tudok NEM-et mondani.
Hát ma is...
Viszont már többször megosztottam veletek az én lángos receptemet, ami úgy ahogy van szuper, és már nagyon-nagyon sokan elkészítettétek.
LÁNGOSHOZ
500 g Liszt
30 g Élesztő
2 dl Tej
2 dl Víz
1 tk Só
2 ek Olaj
1 tk Kristálycukor
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Ízlés szerint só
Tejföl
Fokhagyma
Reszelt sajt
Snidling
ELKÉSZÍTÉS
Egy kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet.
Elkezdjük összedolgozni, vízzel pedig szabályozzuk az állagát a tésztánknak. Amikor közepesen lágy a tészta letakarjuk és 1 órát hagyjuk kelni.
A serpenyőbe bőséges olajat öntünk, egy csipet tésztával ellenőrizzük, hogy kellőképpen felmelegedett e.
Olajos kézzel kis adagokat szaggatunk a tésztából, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
TÁLALÁS
Az igazi magyar lángosnál elhagyhatatlan feltét a fokhagymás tejföl és a frissen reszelt trappista sajt, amit még friss snidlinggel tehetünk kicsit különlegessé.˝ - írta Marton Adri az Instagramon.
Marton Adri korábban a Mokkának nyilatkozott az ételekről:
Egyre fontosabb szempont a shoppingolások közben, hogy a bevásárlóközpontokban is legyenek olyan éttermek, amelynek ételei nem csak finomak, hanem minőségi alapanyagokból is készülnek. Wolf András és Marton Adrienn végigszemlézték az egyik budapesti pláza kínálatát, és elmondták, számukra mit jelent itt egy-egy étkezés.
Előnézeti kép forrássa: Marton Adri Instagramja.
2020. május 26. 17:30