Ha február, akkor nem is juthatna más édesség az eszünkbe, mint a hónap ikonikus desszertje, a fánk. Van, aki a szalagos fánkot részesíti előnyben és van, aki az amerikai lyukas közepűre esküszik. Külön előnye a sokféle lehetséges elkészítési módja, valamint az egyedi töltelék kiválasztása. A gyönyörű konyhatündér, Marton Adri házi mogyorókrémmel készíti, aminek receptjét meg is osztotta követőivel.
"Házi mogyorókérm készítés és fotózás. Ti mihez szoktatok mogyorókérmet enni? Kezdem én: Mogyorókrémmel töltött fánk!" - osztotta meg követőivel Adri.
Recept:
HOZZÁVALÓK
ELKÉSZÍTÉS
1. A sütőben 10 perc alatt, 180 fokon megsütjük a mogyorót. Ledörzsöljük a héját.
2. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládékat. Egy aprító gépbe tesszük a mogyorókat, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.
3. Adunk még hozzá kakaóport, porcukrot és az olajat. Összeturmixoljuk, és tálalhatjuk is.
2020. február 4. 17:31