Marton Adrienn elképesztő recepettel hódítja meg a nagyközönséget, amely a diétázóknak kedvez igazán! A konyhatündér igazi ízorgiát teremtett meg a tányéron, méhozzá mind csupa egészséges alapanyagból, a fő elem pedig nem más, mint a karfiol!
A titkos receptet is megosztotta a gasztroangyal:
KARFIOLHOZ
1 fél fej Karfiol
1 csésze Liszt
1 fél csésze Kukoricaliszt
1 tk Reszelt gyömbér
1 tk Reszelt fokhagyma
1 tk Chilipor
1 ek Só
MÁRTÁSHOZ
1 ek Olaj
1 ek Apróra vágott gyömbér
1 ek Apróra vágott fokhagyma
1 db Piros chili
2 ek Chili paszta
1 tk Barna cukor
2 ek Sötét szójaszósz
2 szál Újhagyma
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Víz
Olaj a sütéshez
Szezámmag
ELKÉSZÍTÉS
A virágokra szedett karfiolt néhány perc alatt főzzük meg, majd hideg vízzel öblítsük át, csöpögtessük le.
A száraz hozzávalókból, a gyömbérből, fokhagymából és chiliből készítsünk egy keveréket, majd adjuk hozzá a vizet. Sűrű palacsinta tészta állagot kell kapnunk.
Egy lábasban melegítsünk annyi olajat, hogy a karfiol rózsák teljesen elmerülhessenek benne. Amint az olaj felmelegszik, dobjuk be a virágokat a tésztába, majd óvatosan tegyük át a forró olajba. Amikor szép barnára sültek, itassuk le az olajat róluk.
Egy felhevített serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, gyömbért és piros chili-t. Keverjük össze és főzzük 1 percig. Ezután dobjuk bele az apróra vágott újhagymát. Sózzuk és még pár percig főzzük.
Tegyük bele a chili pasztát, szójaszószt és cukrot. Keverjük össze és főzzük 2 percig. A bundás sült karfiolokat mártogassuk meg ebben a szószban.
TÁLALÁS
Zöldhagymával és szezámmaggal tálaljuk.
Ha még további receptötletre vagy kíváncsi, akkor nézd meg ezt a videót is!
2020. január 11. 7:28