május 1.
Fülöp, Jakab, Zsaklin

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
CELEBSZEMLE
Marton Adrienn baracklekváros máktortája igazi gasztrokülönlegesség
Marton Adrienn egy újabb süticsodával kápráztatja el követőit.

Habár nem így tervezte ennek a sütemény teljes egészét a gasztroangyal, de azt kell mondjuk, így még varázslatosabb süteményt készített el, mint amilyenre számított! 

Nem így terveztem... Mégis ilyen lett. hát a legtöbbet kihoztam belőle... Instastory-ban láthatjátok, hogy egy csodaszép kuglóf formájú -Baracklekváros Máktortát készítettem... Csak türelmetlen voltam és széttört a kezemben. Így szeletben tálaltam. De legalább egy jó kis tipp mindenkinek, ha nem néz ki sehogy a süti.
1.Vágd félbe. Kend meg a közepét valamivel.
2.Tetejét díszítsd fel.
Veletek már előfordult hasonló???

Amúgy a recept zseniális - írta meg a gasztroangyal.


Hozzávalók

7 db tojás
15 dkg olaj
18 dkg darált mák
18 dkg darált dió
1 db citrom reszelt héja
citromlé
10 dkg porcukor vagy xilit
3 ek. baracklekvár a tésztájába
1 csipet só
baracklekvár a kenéshez


Elkészítés
1. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját, a sárgáját cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk az olajat, a mákot, a diót, egy csipet sót, kevés citromhéjat reszelünk bele, és a fél citrom levét belefacsarjuk, 3 ek. baracklekvárt beleteszünk, majd alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az egyharmadát belekeverjük a mákos masszába, ezzel fellazítjuk. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradékot, de ezt már óvatosan, hogy ne törjük össze.
2. A tésztát kivajazott tortaformába töltjük, és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Ha megsült, félbevágjuk, megkenjük lekvárral és tálaljuk.

Előnézeti kép forrása: Marton Adrienn Instagram-oldala

2019. szeptember 24. 16:29




KÖZÖSSÉG