Habár nem így tervezte ennek a sütemény teljes egészét a gasztroangyal, de azt kell mondjuk, így még varázslatosabb süteményt készített el, mint amilyenre számított!
Nem így terveztem... Mégis ilyen lett. hát a legtöbbet kihoztam belőle... Instastory-ban láthatjátok, hogy egy csodaszép kuglóf formájú -Baracklekváros Máktortát készítettem... Csak türelmetlen voltam és széttört a kezemben. Így szeletben tálaltam. De legalább egy jó kis tipp mindenkinek, ha nem néz ki sehogy a süti.
1.Vágd félbe. Kend meg a közepét valamivel.
2.Tetejét díszítsd fel.
Veletek már előfordult hasonló???
Amúgy a recept zseniális - írta meg a gasztroangyal.
Hozzávalók
7 db tojás
15 dkg olaj
18 dkg darált mák
18 dkg darált dió
1 db citrom reszelt héja
citromlé
10 dkg porcukor vagy xilit
3 ek. baracklekvár a tésztájába
1 csipet só
baracklekvár a kenéshez
Elkészítés
1. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját, a sárgáját cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk az olajat, a mákot, a diót, egy csipet sót, kevés citromhéjat reszelünk bele, és a fél citrom levét belefacsarjuk, 3 ek. baracklekvárt beleteszünk, majd alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az egyharmadát belekeverjük a mákos masszába, ezzel fellazítjuk. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradékot, de ezt már óvatosan, hogy ne törjük össze.
2. A tésztát kivajazott tortaformába töltjük, és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Ha megsült, félbevágjuk, megkenjük lekvárral és tálaljuk.
Előnézeti kép forrása: Marton Adrienn Instagram-oldala
2019. szeptember 24. 16:29