Marton Adri a rajongóit ismét a konyhába csábította, hiszen ki tudna ellenállni ezeknek az isteninek tűnő bagel variációknak!
Adri ezeket vacsorára készítette, de jól jöhetnek a tippjei és a receptjei más, gyorsan elkészítendő étkezéshez.
"Füge, alma, avokádó, paradicsom-bazsalikom; avokádókrémmel, céklás vajkrémmel és Flora növényi alapú margarinnal társítva. A család nem tudta eldönteni melyiket szeretné, így azt hiszem egész héten ez lesz „étlapon”." - írta Adri a posztjához.
Hozzávalók az alaphoz:
3 db bagel
50g növényi alapú margarin (Flora Original)
Mézes vajkrémes-fügés:
1 ek. margarin
1 kk méz
1 db füge
Avokádó-piros retek:
1 ek margarin
1 fél avokádó
1 db piros retek
só, bors ízlés szerint
díszítés fekete szezámmag
Mogyoróvajas-körtés:
1 ek margarin
1 kk mogyoróvaj
1 fél körte
díszítés fahéjas puffasztott köles
Céklás vajkrémes-csicseriborsós:
1 ek margarin
1 negyed cékla reszelve
1 marék csicseriborsó
1 csipet só, bors, római kömény
Bazsalikom pesto-s avokádóval:
1 ek margarin
1 kk bazsalikom pesto
1 fél avokádó
1 db koktél paradicsom
só, bors ízlés szerint
Bazsalikomos-paradicsomos:
1 ek margarin
1 kk bazsalikom pesto
pár csepp olívaolaj
5-6db bazsalikom levél
3db koktél paradicsom
Elkészítés:
1. Először a bagel karikákat ketté vágjuk. Két evőkanál margarint elkeverünk két kiskanál bazsalikom pestoval, egy evőkanál margarint pedig a reszelt céklával, sózzuk, borsozzuk, félre tesszük. Az édes alaphoz külön-külön elvegyítjük a mézet és a mogyoróvajat is a margarinnal, majd ezt is félretesszük.
2. Egy kis serpenyőt felhevítünk és beledobjuk a csicseriborsót, rá tesszük a római köményt, a sót és a borsot és 5 perc alatt át pirítjuk.
3. A gyümölcsöket és a zöldségeket felszeleteljük és addigra jöhet a szendvicsek összeállítása.
Előnézeti kép forrása: Marton Adrienn Instagram-oldala
2019. szeptember 21. 10:00