Jól tudjuk, Marton Adri állandóan jön-megy, új recepteket próbál ki, régieket újít fel. Legnagyobb szerencsénkre pedig szívesen meg is osztja tapasztalait közösségi oldalán. Ez alkalommal egy régi nagy szerelméhez nyúlt vissza, a rakott krumplihoz. A csinos háziasszony leírása szerint nem telt el túl sok idő az étel tálalása után, szinte azonnal elfogyott az isteni fogás! Pedig aztán nem spórolt Adri a hozzávalókkal: másfél kiló krumplit használt fel hozzá, az uborkáról és az almapaprikáról nem is beszélve...
˝Ti is ennyire szeretitek??? Ha megnézitek az InstaStory-kat, akkor látjátok majd, hogy ma Rakott Krumpli projekt volt itthon. Mennyiség tekintetében: Jénaival készült... Én úgy szeretem, ha a tetején a kolbász szeletek jól megsülnek.. Szinte ropognak. Ez ilyen lett.˝ - írta Adri Instagram-oldalán.
˝HOZZÁVALÓK:
1 kg krumpli
7 db tojás
5 dl tejföl
1 csomag Gyulai szeletelt szárazkolbász
só, 2 marék reszelt sajt
LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE:
A krumplikat egy lábasba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel ami pont ellepi. Sózzuk, majdnem készre főzzük. Leöntjük róla a vizet, majd amikor kihűlt, megpucoljuk és felszeleteljük. A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hideg vízbe azonnal lehűtjük, meghámozzuk és felkarikázzuk.
Egy vajjal kikent tűzálló tálban elkezdjük az adott sorrendben: krumpli, tejföl, reszelt sajt, tojás, szeletelt kolbász, ezt addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. 180 fokon előmelegített sütőben sütjük, amíg megpuhul, összesül. Nagyjából 55 perc.˝
Marton Adri további tippjeiért és receptjeiért elég az alábbi videóra kattintanod, vagy pedig keresd fel a LiChi TV oldalát, ahol még több ínycsiklandó receptből inspirálódhatsz!
Előnézeti kép forrása: Marton Adri Instagram-oldala
2019. július 26. 6:00