Marton Adrienn közösségi oldalán számos ízletes és finom receptet találhatunk meg, a konyhatündér pedig most sem okozott csalódást legújabb receptjével. Adrienn kicsit újragondolta a hamburger elkészítését, és megmutatta: milyen a Marton család féle recept. Az étel azért is különleges, mert igazából ez egy pekándiós csibeburger, házi bucival és coleslaw salival.
Aki kíváncsi lenne az ízletes titkos receptre, annak szerencséje van, mivel Adrienn megosztotta a fotója alatt az elkészítés alapanyagait, és menetét is:
HOZZÁVALÓK:
Pekándiós csirke:
2 csirkemell filé (kb. 14 darab karika)
200 g darált pekándió
2 -3 tojás, villával felverve
rozsliszt (panírozáshoz)
Töltelék:
szívsaláta
paradicsom
cheddar sajt
Coleslaw saláta:
2 dl majonéz
½ kg káposzta, reszelve
12 dkg sárgarépa, reszelve
1 tk. eritrit
1 ek. almaecet
só
fehérbors
1 dl habtejszín
Buci hozzávalók:
40 dkg rozsliszt
10 dkg tönkölybúzaliszt
0,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2,5 dl meleg víz
2 csipet cukor
3 tk. só
1 tojás
50 g Magyar Tej vaj+ kis olvasztott vaj
A lekenéshez:
tojássárgája
szezámmag
LÉPÉSRŐL - LÉPÉSRE:
Buci elkészítése: A liszteket összekeverjük, közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a meglangyosított tejet. 15 perc alatt hagyjuk felfutni az élesztőt. Hozzáadjuk a vizet, a felolvasztott vajat, a tojást és a sót. Jól kidagasztjuk a tésztát. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
Addig elkészítjük a pekándiós csirkét! 180 C-fokra előmelegítjük a sütőt. A csirkemell filéket kihajtjuk, folpackkal a klopfolás idejére bevonjuk, kiklopfoljuk, majd kör alakokat vágunk ki belőle egy kör alakú szaggató segítségével.
A húskorongokat sózzuk, borsozzuk, majd rozslisztbe, tojásba, végül pedig összetört pekándióba panírozzuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a húskorongokat, megkenjük a tetejüket egy kevés olvasztott vajjal és készre sütjük (oldalanként 13-13 percig).
A megkelt tésztát, lisztezett munkafelületen átgyúrjuk. 50g-os zsömléket formázunk belőle és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, de nem túl szorosan, mert megnőnek. Lekenjük elkevert tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Végül elkészítjük a coleslaw-t!
A lereszelt káposztát és sárgarépát, összekeverjük a majonézzel, ízesítjük sóval, borssal, almaecettel, eritrittel és tejszínnel.
Végül összeállítjuk a hamburgert, amibe cheddar sajtot, csirkehúst, szívsalátát, paradicsomot és coleslaw-ot teszünk.
Előnézeti kép forrása: Marton Adrienn Instagram-oldala
2019. május 31. 8:50