május 16.
Mózes, Botond

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
CELEBSZEMLE
Marton Adri fantasztikus eperkrémlevese igazi ízbomba
A szépséges gasztroangyal egy újabb ízletes finomság receptjét osztotta meg Instagram-oldalán.

Marton Adrienn az elmúlt időszakban számos fogás receptjét megosztotta saját közösségi oldalán, és meg kell mondjuk: összefut a nyál a szánkban legújabb levese láttán, amely nem csak ízletesnek hangzik, hanem rendkívül egyszerű elkészíteni is. 

"Főzés NÉLKÜLI Eperkrémleves-Bazsalikomos túrógombóccal. Annyian kértétek privát üzenetben a receptjét és a fázisokat, hogy ma este én ezzel kedveskedtem a Családomnak és itthon elkészítettem" - írta meg Adrienn.

200 g túró
1 púpos ek. búzadara
1 ek. zabpehelyliszt
2 ek. xilit
1 db tojás
3 bazsalikom levél, apróra vágva
500 g friss eper
2-3 dl habtejszín (30%)
4 ek. méz
1 dl joghurt
2 levél bazsalikom, díszítésnek
lime leve és reszelt héja, ízlés szerint
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Túrógombóc: A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük egy tálban. (túró, búzadara, zabpehelyliszt, xilit, tojás, bazsalikom)
A keveréket tegyük hűtőbe minimum 10 percre.
Miután lehűlt, formázzunk gombócokat.
Forrásban lévő vízben főzzük kb. 6 percig.
Leves:Turmixoljuk össze a leves hozzávalóit.
Öntsük tányérba és helyezzük bele a gombócokat.
Díszítsük eperszeletekkel és friss bazsalikom levelekkel.
Megjegyzés: Ha azt szeretnénk, hogy habkönnyű legyen a túrógombóc, akkor csak a sárgáját tegyük a túrós masszába, a fehérjét pedig először verjük kemény habbá s csak utána forgassuk bele óvatosan a túrós alapba.

Előnézeti kép forrása és további receptek: Marton Adrienn Instagram-oldala

2019. május 17. 15:57




KÖZÖSSÉG