május 16.
Mózes, Botond

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
CELEBSZEMLE
Marton Adrienn tortacsodáját látva rögtön összefut a nyál a szánkban
Isteni édességet mutatott meg közösségi oldalán Marton Adri, a torta nem csak szuperül néz ki, hanem biztos nagyon ízletes is! 

Levendulás túrókrém tortát készített el a gasztroangyal, a sütemény Adri elmondása szerint pedig mind ízben, mind látványban igazán különlegesre sikerült, biztosan a vasárnapi asztal dísze lesz! 

A szépséges konyhatündér megosztotta azt is, hogy mi a receptje az egyedi tortának, érdemes mindenképpen elkészíteni. ha elismerő pillantásokat szeretnénk bezsebelni rokonainktól vagy barátainktól.

HOZZÁVALÓK:
Piskóta:
4 tojás
250 g cukor
200 g liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
8 evőkanál víz
Krém:
500 g túró
450 g görög joghurt
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
200 g porcukor
2 csomag zselatin fix
1 teáskanál szárított levendulavirág
Színezék:
kék és piros ételszínezékből lilát keverünk


LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE:
A 4 tojást kettéválasztjuk. A fehérjét 250 g cukorral habbá verjük, közben kanalanként vizet adunk hozzá. Amikor a hab felverődött, hozzáadjuk a tojássárgáját. Szódabikarbónával elkevert lisztet óvatos mozdulatokkal a tojáshabhoz forgatjuk. Egy sütőpapírral kibélelt 18-as formába öntjük. 180 fokon 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Krém: a túrót kb 4 kanál joghurttal, botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a maradék joghurtot, 200 g porcukrot, fél citrom levét, szárított levendulát - valamint az ételszínezéket, majd elkeverjük és hűtőbe tesszük. Amikor a piskóta kihűlt akkor adjuk hozzá a krémhez a zselatint majd tegyük újra a hűtőbe.
A kihűlt piskótát három egyenlő részre vágjuk, majd a tölteléket rétegenként felkenjük. Az elkészült torta tetejét szórjuk meg áfonyával, szederrel, csipkedjünk rá friss levendulavirágot, majd hűtőben pihentetjük.

Előnézeti kép forrása: Marton Adrienn Instagram-oldala

2019. május 12. 12:47




KÖZÖSSÉG