|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Fehérrépás körteleves
Hozzávalók
4 db érett körte
4 szál petrezselyemgyökér
1 l alaplé
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 db citrom
1 db éretlenebb körte
1 ek. méz
só
Elkészítés
1. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat.
2. A fehérrépákat meghámozzuk, felkockázzuk és megdinszteljük a vajon.
3. Az érett körtéket meghámozzuk, felkockázzuk, és a répához adjuk.
4. Megsózzuk, majd lassan adagolva hozzáadjuk az alaplevet.
5. Ha minden hozzávaló megpuhult, összeturmixoljuk, belefacsarjuk a citromlevet, és hozzáadjuk a tejszínt.
6. Átszűrjük, majd a roppanós körtéből vágott szeletekkel és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. november 4. 9:15