május 15.
Zsófia, Szonja

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Sültpaprika-leves sajtos kaláccsal (recepttel)
Marton Adrienn két fantasztikus étellel lepte meg a nézőket az Ízes élet konyhájában: sültpaprika-levest készített sajtos kaláccsal, desszertként pedig kókuszos tápiókapudingot kínált. Próbáld ki Te is!

Hozzávalók

3 db piros kaliforniai piros paprika
2 db sárga kaliforniai paprika
1 db fehérrépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. paradicsompüré
7 dl zöldség alaplé
1 ek. őrölt pirospaprika
2 szál kakukkfű
1 ek. olívaolaj
só, bors
250 ml főzőtejszín
2 szelet kalács
6 szelet trappista sajt
5 szál snidling

Elkészítés

1. A paprikákat egy hőálló edényben 20 percig sütjük. Ezután lefedve 10 percig állni hagyjuk, hogy a héja könnyebben leváljon.

2. A felkockázott hagymát és apróra vágott fokhagymát kevés olívaolajon és vajon megdinszteljük, közben sózzuk.

3. A megpucolt és feldarabolt fehérrépát is hozzáadjuk a hagymához, majd beleöntjük a paradicsompürét, és összefőzzük.

4. A levesalaphoz hozzáadjuk a felkockázott sült paprikát, majd felöntjük alaplével.

5. Botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.

6. A felszeletelt kalácsot megkenjük vajjal, majd a sajtszeletekkel szendvicset készítünk belőlük, és szendvicssütőben, vagy grillezőben aranybarnára sütjük.

7. A levest poharakba merjük, és a háromszögformára vágott kalácsszendvicseket beleállítjuk. Végül snidlinggel díszíthetjük.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. november 3. 9:15




KÖZÖSSÉG