|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
3 db banán
4 db mandarin
5 dkg étcsoki pasztilla
1 db zellerszár
Pókos tojás
1 üveg magozott fekete olajbogyó
4 db főtt tojás
2-3 ek. tejföl
1 ek. mustár
só, bors
Halloween muffin
125 ml kókuszzsír
25 dkg cukor
1 tojás
1 tojássárgája
1 sütőtök
1 dl tej
1 rúd vanília
25 dkg búzaliszt
3 g sütőpor
só, szerecsendió
fahéj, szegfűszeg
1 üveg sárgabarack pép
1 kis tubus csokiszirup
Véres múmiaujjak
4 db virsli
1 zacskó leveles tészta
2 ek. ketchup
2 ek. mustár
1 tojás
Almás fogak
1 db zöldalma
90 g hántolt mandula
piros lekvár
Elkészítés
BANÁNSZELLEM ÉS HALLOWEEN TÖK MANDARINBÓL
1. A banánokat úgy vágjuk félbe, hogy megálljanak. A csokipasztillákat szemnek és szájnak belenyomjuk a banán végébe.
2. A megpucolt mandarinok tetejébe zellerszárat nyomunk, úgy, mintha halloween-tökök lennének.
PÓKOS TOJÁS
1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk. Félbevágjuk őket, és a sárgájukat kiskanállal egy edénybe kaparjuk.
2. A villával összetört tojássárgájához keverjük a tejfölt, mustárt, sózzuk, borsozzuk, majd visszatöltjük a fehérjékbe.
3. Ezután az olajbogyók egyik részét félbevágjuk, a maradékot csíkokra. A fél olajbogyókból lesz a pók teste, a csíkokra vágott darabokból pedig 8 lábat rakunk a pókoknak a töltött tojások tetejére.
HALLOWEEN MUFFIN
1. Elsőként a tojásban és a tojássárgájában habosra keverjük a cukrot.
2. Hozzátesszük az egy óra alatt megsütött, pépesített sütőtököt, mjad a tejet és a felolvasztott, de nem túl meleg kókuszzsírt. Az egyveleget alaposan összekeverjük.
3. Ezután hozzátesszük az átszitált lisztet, a sót, a sütőport, a szegfűszeget, a fahéjat és a szerecsendiót.
4. A muffinformákat háromnegyedéig feltöltjük a tésztával és 180 fokon 35-40 percig sütjük.
5. A babapiskótákat félbevágjuk, olvasztott csokiba mártjuk, és porcukorral felvert tojásfehérjével „RIP” sírfeliratokat készítünk rájuk. Ha megszilárdultak, a muffinok tetejébe szúrhatjuk sírkövekként.
VÉRES MÚMIAUJJAK
1. A nyers virsliket a csíkokra vágott leveles tésztába csavarjuk, mintha múmiákat tekernénk gyolcsba. Tojássárgájával megkenjük a tésztát.
2. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd mustárból körmöt kenünk a végére, a ketchupból pedig vért teszünk a körmökre.
ALMÁS FOGAK
1. Az almákat negyedeljük, majd a külső felükbe egy-egy mélyedést vágunk. Lekvárt töltünk bele, mintha vér lenne, és a felvágott mandulákat vámpírfogakként beleszúrjuk.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. október 28. 9:18