május 15.
Zsófia, Szonja

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Krumplinudli friss szilvával, édes morzsában (recepttel)
Pataky Péter a nagymamája kedvenc fogását készítette el, friss szilvával. Burgonyából készült lágy tészta a nudli lelke, amit friss gyümölccsel bolondíthatunk meg.

Hozzávalók:

Szilvaleves:
50 dkg szilva
5 dkg vaj
fahéj
szegfűszeg

chili
csillagánizs
1 citrom leve és héja
3 ek. méz
1 doboz vaníliafagyi
Krumplinudli:
50 dkg krumpli
20 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
3 tojássárgája
50 dkg szilva
5 dkg vaj

1 zacskó édes keksz
fahéj
szegfűszeg
chili
csillagánizs
1 citrom leve és héja
3 ek. méz

Elkészítés:
Szilvaleves:

1. A szilvát vágjuk félbe és magozzuk ki, adjunk hozzá két kanál mézet, fahéjat és őrölt szegfűszeget. Hagyjuk kicsit állni.

2. Tegyük át egy lábasba, adjunk hozzá vajat (de csak ha melegen akarjuk tálalni), és ízesítsük csillagánizzsal és egy kevés chilivel, majd öntsük fel vízzel.

3. 10 percig főzzük, majd a csillagánizst vegyük kis és turmixoljuk össze. Ahhoz, hogy selymes legyen a leves, szűrjük át.

4. Vaníliafagyival és néhány szem egyben hagyott fűszeres szilvával tálaljuk.

Krumplinudli:

1. Főzzük meg egyben, héjában a krumplit, és még langyosan reszeljük le, de tésztává alakítása előtt hagyjuk teljesen kihűlni. (ha nem így teszünk, sokkal több lisztet kell adnunk a tésztához)

2. Adjunk hozzá egy tojássárgáját, csipet sót és kevés lisztet (fele-fele arányban (réteslisztet és finomlisztet), amennyi éppen szükséges a lágy tésztaállaghoz.

3. Formázzuk rudakká, majd vágjuk kisebb darabokra, és főzzük kis sós vízben.

4. Közben a szilvákat magozzuk ki, és mézzel, szegfűszeggel, valamint fahéjjal ízesítsük meg, hagyjuk állni egy darabig,

5. Egy serpenyőben olvasszunk vajat, erre szedjük át a megfőtt nudlikat, és kicsit forgassuk össze, nem baj, ha kicsit megpirulnak a nudlik.

6. Közben a szilvát is forgassuk meg egy serpenyőben, hogy átmelegedjen, az édes kekszet pedig törjük morzsává.

7. Tálaláskor a nudlit tegyük alulra, rá a fűszeres szilvát, a tetejére pedig a morzsát.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. október 11. 15:32




KÖZÖSSÉG