|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
50 dkg borjúhús
2 db répa
1 db zellergumó
2 db petrezselyemgyökér
1 db karalábé
1 db karfiol
30 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
4 db héjában főtt krumpli
1 tojás sárgája
liszt
egész szerecsendió
4 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
1. A húst kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apró darabokra.
2. Egy nagyobb evőkanál kacsazsírt forrósítsunk fel, dobjuk rá a hagymát, majd a húst is. Ha már szép színt kapott a hús, sózzuk, adjuk hozzá a feldarabolt gombát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a zellert, valamint 2 gerezd megroppantott fokhagymát.
3. Hagyjuk saját gőzében fedő alatt párolódni, majd öntsük fel alaplével.
4. Közben készítsük el a gombócokat. Főzzük meg egyben a burgonyát, ha kihűlt, törjük össze, adjunk hozzá egy tojássárgáját. Sózzuk és frissen őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze a masszát, majd formázzunk belőle kisebb gombócokat.
5. Amikor a leves már majdnem kész, tegyük bele a karfiolt, majd a zöldborsót. Főzzük a levesbe a gombócokat, majd öntsük bele a tejszínt, és forraljuk fel.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. október 3. 9:18