április 26.
Ervin

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Sütőben sült “rántott hús” édesburgonya-cékla pürével (recepttel)
Marton Adrienn megmutatta, hogyan készül rántott hús sütőben, aminek éppen olyan íze van, mintha olajban lett volna sütve. Próbáld ki Te is a receptet!

Hozzávalók:

2-3 ek. vaj
3 dl tej
1 ek. tabasco szósz
3 db pulykamell
200 g zsemlemorzsa
5 ek. reszelt parmezán sajt
½ tk. cayenne paprika
1 tk. őrölt fekete bors
1tk. őrőlt fehér bors
1 ½ tk. fokhagymapor
1tk. őrölt paprika
2 csipet só
vaj
1 nagy édesburgonya
2 nagyobb cékla

bors
tej, igény szerint

Elkészítés:

Sütőben sült “rántott hús”

Elkészítési idő: 45 perc

Előkészület: hús pácolása minimum 1 óráig- maximum 24 óráig a hűtőben

1. A félbevágott pulykamell filéket klopfolóval megpuhítjuk.

2. A tejet és a csípős szószt összekeverjük egy edényben és a filéket belehelyezzük. Minimum 1- maximum 24 órán át pácoljuk a húst a hűtőben.

3. Összekeverjük a zsemlemorzsát, a reszelt parmezán sajttal, Cayenne paprikával, fekete- és fehérborssal, fokhagymaporral, őrölt paprikával és a sóval. Majd ebben a keverékben a pácból kivett húst, megforgatjuk. Az így kapott pulykamell filé, sütés előtt még 10 percig visszakerül a hűtőbe.

4. Mindeközben, a sütőt melegítsük elő 200 fokra. Mielőtt betesszük a pulykákat, a vajat egyenletesen elosztva, tegyünk a tetejükre.

5. 20-25 percig süssük a húst, addig míg külseje aranybarna és ropogós lesz, belseje pedig puha és omlós marad.

Édesburgonya-cékla püré

1. Az édesburgonyát és a céklát is külön–külön, olívaolajjal, sóval és borssal bedörzsöljük.

2. 200 fokos sütőben 1-1,5 óráig sütjük. Ha készen vannak, akkor miután lehűltek egy kicsit, a héjukat eltávolítjuk.

3. Az édesburgonyát, vajjal, tejjel, sóval, borssal botmixer segítségével pürészerűre aprítjuk, míg a céklát a tejjel, sóval, vajjal, borssal és 2 kanál édesburgonyával szintén lepürésítjük. Ezután már tálalható is.

Tipp:

A már bepácolt, ám nyers húst, sütés előtt mindenképp érdemes a hűtőbe tenni még 15 percig, mivel így sokkal szebben sül majd a sütőben. Ropogósabb lesz a külseje, míg a húsa omlós marad.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. szeptember 30. 9:15




KÖZÖSSÉG