|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
1 bögre hajdina
2,5 bögre mandulatej
2 ek. nyírfacukor
1 csipet só
2 ek. méz
2 ek. natúr joghurt
½ reszelt alma
Elkészítés
1. A hajdinát alaposan leöblítjük tiszta vízzel, majd egy edénybe feltesszük főni a mandulatejben. Megvárjuk, míg felforr, hozzáadjuk a nyírfacukrot és azután letakarjuk fedővel, majd gyöngyözve forraljuk további 30 percet. Ha megfőtt, fedő alatt hagyva pihentetjük még 10 percet, majd megsózzuk.
2. Tálaláskor, adagonként 2 evőkanál natúr joghurttal, 2 evőkanál mézzel és reszelt almával tálaljuk.
TIPP: Ha nem szeretnénk, hogy a krumpli megbarnuljon, akkor miután lereszeltük, tegyük citromos vízbe addig, míg nem használjuk fel. Majd a vízből kivéve, szárítsuk meg mielőtt olajba tesszük.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. szeptember 22. 9:14