|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
Zabkása muffin:
1 ek. szőlőmagolaj (helyettesíthető)
20 dkg zabpehely
2 tk. sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
½ tk. só
15 dkg méz
1 db tojás
1 marék mandulabél
4 dl tej
1 db banán
1 db alma
Frittata:
12 db sonkaszelet (gépsonka)
10 dkg reszelt trappista sajt
15 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
1 db kaliforniai paprika
1 nagyobb gomba
5 db tojás
1 dl tej
só, bors
Elkészítés
Zabkása muffin:
Elkészítési idő: 45 perc
1. Egy nagyobb tálban a finomszemű zabpelyhet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a megpucolt és apróra kockázott almával, sóval és a pépesre tört banánnal összekeverjük.
2. A kisebbik tálban a tejet a mézzel és a tojással alaposan elkeverjük.
3. A folyékony hozzávalókat a száraz összetevőkhöz öntjük, végül a masszához hozzáadjuk a durvára tört mandulabelet és az olajat.
4. 190 fokra előmelegített sütőben, 35 percet sütjük.
Frittata:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A muffin sütőformát béleljük ki sonkaszeletekkel.
2. Serpenyőben megpároljuk a kaliforniai paprikát, és a gombát.
3. Töltsünk meg minden sonkakelyhet sajttal, majd a megpárolt paprikával, gombával és zöldborsóval.
4. Az összekevert tojás-tej-só-bors keveréket öntsük a ’’sonkamuffin’’ tartókba. 175 fokon 16 percig süssük takarás nélkül. Tálaláskor reszeljünk rá még sajtot.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. szeptember 16. 9:16