május 5.
Györgyi

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Csípős oldalas fűszeres krumplival (recepttel)
Pataky Péter szaftos, zamatos oldalast készített, amelyhez tökmagolajos salátát tálalt. Próbáld ki Te is a receptet!

Hozzávalók

1 kg oldalas
fokhagyma
chilipaprika
szójaszósz
méz
mustár
cayenne bors
paradicsompüré
fűszerpaprika
őrölt kömény
50 dkg apró burgonya
kömény
fűszerpaprika
szemes bors
szójaszósz
chilipehely vagy cayenne bors
vegyes salátalevelek
koktélparadicsom
tökmagolaj
citromlé
méz

Elkészítés

Csípős oldalas

1. Az oldalas mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a lereszelt fokhagymával bedörzsöljük. (Akár előző nap is megtehetjük.)

2. Ha maradt még fokhagyma és szeretjük az ízét, dobáljuk a hús mellé. Alaplével felöntjük, majd letakarjuk alufóliával úgy, hogy a gőz ne tudjon kiszökni alóla. Ha nincs pereme a tepsinek, ami alá benyomkodhatjuk a fóliát, akkor tekerjük körbe kétszer-háromszor a sütőedényt a cél érdekében.

3. Amíg sül az oldalas készítsük el a fűszeres öntetet. Ehhez a paradicsompürét mustárral, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, chilipaprikával és szójaszósszal összekeverjük.

4. A megpuhult oldalast kenjük meg a fűszeres szósszal és tegyük vissza egy rövid időre a sütőbe, hogy rápiruljon a húsra a máz.

Fűszeres krumpli

1. Az alaposan megmosott apró krumplit héjastól feldaraboljuk és lábasba tesszük.

2. Ezúttal nem vízben, hanem fűszeres alaplében főzzük meg a krumplikat. Az alaplevet köménnyel, szemes borssal, chili porral, szójaszósszal, fokhagymával és sóval ízesítünk.

3. Forrón kivesszük, és kevés olajon a vágott felével lefelé fordítva serpenyőben megsütjük.

Tökmagolajos saláta

1. A citromlevet egy kevés sóval és mézzel elkeverjük, majd beleöntjük a tökmagolajat.

2. A salátaleveleket megtisztítjuk, a paradicsomokat tálba helyezzük.

3. Az öntetet csak a tálalás előtt közvetlenül tegyük a salátára.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. szeptember 7. 9:14




KÖZÖSSÉG