augusztus 3.
Hermina

hirdetés
TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Holland paradicsomos-baconos makréla (recepttel)
Lázár Chef és Pataky Péter egy halas finomságot és almás pitét készítettek az Ízes élet konyhájában. Próbáld ki Te is!

Hozzávalók

2 db előkészített makréla
2 cs szeletelt bacon
4 db paradicsom
4 gerezd fokhagyma
2 cs babérlevél
1 cs koriander
3 ek olívaolaj

bors

Elkészítés

A makrélát egy pici késsel a gerince mentén, mind a két oldalon bemetsszük. Kiemeljük az így kilazult gerincet és kihúzzuk a nagyobb szálkákat.

A hal belsejét megsózzuk, beletesszük a feldarabolt fokhagymát és paradicsomot, majd az egészet ízlés szerint sóval és borssal megszórjuk, tetejére koriandert teszünk.

A szalonnaszeleteket szorosan egymás mellé fektetjük, ráhelyezzük a megtöltött halat, majd felcsavarjuk.

Átemeljük egy tepsibe vagy hőálló nyelű serpenyőbe. A maradék paradicsomot a tetejére rakjuk és babérlevéllel ízesítjük

180°-on 35 percig sütjük.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. szeptember 1. 9:15




KÖZÖSSÉG