|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
50 dkg eper
2 dl habtejszín
2 db habpatron
friss bazsalikom
1 db lime
almacukor
Elkészítés
A bazsalikomot egészen apróra vágjuk, a tejszínbe tesszük, jól elkeverjük és hagyjuk, hogy aromatizálódjon.
Közben az epret, alaposan megmossuk, kicsumázzuk és félbe vágjuk. Ráreszeljük a először zöldcitrom héját, majd a levét is rányomjuk. Cukorral édesítjük.
A habtejszínt leszűrjük, majd a szifonba töltjük és a marinált eperre nyomjuk.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. augusztus 12. 9:15