|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
Tésztához:
115 g hideg vaj
40 g cukor
130 g liszt
só
Töltelék:
470 ml víz
450 g cukor
60 g kukoricakeményítő
1-2 db zselatinlap
50 dkg eper
Elkészítés
A lisztet, a felkockázott hideg vajat, két csipet sót és a cukrot egy keverőtálban kézzel gyorsan összedolgozzuk. A morzsalékos tésztát a kivajazott-kilisztezett formába tesszük, majd ujjheggyel egynemű tésztává nyomkodjuk a forma aljába. Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz ki tudjon jönni. Egy bevizezett sütőpapírt rásimítunk a tésztára és beleöntjük a száraz lencsét, hogy lenyomja a tésztát sütés közben.
180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, a lencsés sütőpapírt levesszük róla, és 5-6 percig tovább sütjük, hogy színt kapjon.
A zselatinlapokat 3-4 percre hideg vízbe áztatjuk.
Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk, megszórjuk a cukorral és a kukoricakeményítővel és egy lábosban feltesszük melegedni. Egy krumplinyomóval összetörjük az epreket, nem túl pépesre.
Ha felfőztük az epres tölteléket, hozzáadjuk a beáztatott lapzselatinokat, elkeverjük. A tűzhelyről levéve, hagyjuk kicsit kihűlni.
A tölteléket az elkészült, langyos tésztára halmozzuk és az egészet a hűtőbe tesszük.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. augusztus 8. 9:15