április 26.
Ervin

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
˝Világbajnok˝ garnélás-paradicsomos gnocci (recepttel)
Mike Róbert világ- és Európa-bajnok kenus készítette el az olasz edzőtáborok ételkülönlegességét Pataky Péter segítségével. Próbáld ki Te is a receptet!

Hozzávalók

Gnocchi:
0,5 kg főtt burgonya
1 db tojássárgája
parmezán

liszt

Garnélás szósz:
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
8-10 db garnéla
1 doboz hámozott paradicsom
15 dkg paradicsom
1,5 dl tejszín
olívaolaj
1 csokor bazsalikom

bors
vaj
1 dl rosé bor
citrom
parmezán

Elkészítés

A főtt burgonyát felkockázzuk és még melegen krumplinyomóval összetörjük. Egy lisztezett deszkára terítjük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a tojássárgáját és egy jó csipet sót és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy összeálljon a tészta. Négy részre vágjuk és hosszú, kígyó formákat sodrunk belőlük egyenként és feldaraboljuk. Villával vagy az ujjunkkal megformázzuk a gnocchikat.
Forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt kifőzzük a gnocchit.

A felaprított fokhagymát és vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet. Ha besűrűsödött hozzáöntjük a tejszínt és beletesszük a tépkedett bazsalikomot.

A garnélákat forró olívaolajon rövid ideig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a rosé borral. Az alkoholt elpárologtatjuk.

A gnocchikat a tejszínes szószba keverjük, pirított garnélával és reszelt parmezánnnal tálaljuk.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is

Korhatár: 12 év

2016. augusztus 18. 9:15




KÖZÖSSÉG