|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
Gnocchi:
0,5 kg főtt burgonya
1 db tojássárgája
parmezán
só
liszt
Garnélás szósz:
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
8-10 db garnéla
1 doboz hámozott paradicsom
15 dkg paradicsom
1,5 dl tejszín
olívaolaj
1 csokor bazsalikom
só
bors
vaj
1 dl rosé bor
citrom
parmezán
Elkészítés
A főtt burgonyát felkockázzuk és még melegen krumplinyomóval összetörjük. Egy lisztezett deszkára terítjük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a tojássárgáját és egy jó csipet sót és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy összeálljon a tészta. Négy részre vágjuk és hosszú, kígyó formákat sodrunk belőlük egyenként és feldaraboljuk. Villával vagy az ujjunkkal megformázzuk a gnocchikat.
Forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt kifőzzük a gnocchit.
A felaprított fokhagymát és vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet. Ha besűrűsödött hozzáöntjük a tejszínt és beletesszük a tépkedett bazsalikomot.
A garnélákat forró olívaolajon rövid ideig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a rosé borral. Az alkoholt elpárologtatjuk.
A gnocchikat a tejszínes szószba keverjük, pirított garnélával és reszelt parmezánnnal tálaljuk.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is
Korhatár: 12 év
2016. augusztus 18. 9:15