|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
70 dkg bőrös malackaraj
50 dkg újkrumpli
50 dkg őszibarack
friss rozmaring
olívaolaj
só
bors
6 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A karaj bőrös felét beirdaljuk. mindkét oldalát beszórjuk durva szemű tengeri sóval és bedörzsöljük. Ahúsos felét pedig frissen őrölt borssal is beszórjuk.
Forró serpenyőben kevés olajon bőrös felével ropogósra sütjük. Ha kész, átfordítjuk, de a húsos felével csak 1-2 percig sütjük.
Közben az újkrumplit alaposan megmossuk, negyedeljük és egy tűzálló tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Ráteszünk két ág rozmaringot és a fokhagyma gerezdeket héjastól.
A karajt a rozmaringos krumpliágyra tesszük és 40 perc alatt a sütőben puhára sütjük.
Az őszibarackokat megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk. Majd vágott feléve olajba mártjuk, hogy a serpenyőben ne ragadjon le. Grillserpenyőben megsütjük,Közben a karaj pecsenyelevével kenegetjük.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. július 1. 9:15