|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók:
20 dkg üvegtészta
5 dkg vaj
1 db sárgarépa
1 db kaliforniai paprika
2 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg bébispenót
10 dkg fehér káposzta
4 dkg mungóbabcsíra
15 dkg csirkemell
12 dkg garnélafarok
1 dl szójaszósz
1 dl szezámolaj
4 ek édes chiliszósz
só
bors
Elkészítés
A csirkemellet felcsíkozzuk és forró olívaolajban kisütjük. Sütés közben ráreszelünk egy gerezd fokhagymát.
Közben a zöldségeket is felvágjuk csíkokra, az üvegtésztát pedig leöntjük forrásban lévő sós vízzel és 3 percig állni hagyjuk.
Mikor a hús már majdnem kész, a serpenyőben mellétesszük a csíkokra vágott zöldségeket és ráöntjük a szójaszószt, majd a szezámolajat és az édes chiliszószt is.
Beletesszük a megfőtt üvegtésztát és a felkarikázott újhagymát.
Egy másik serpenyőben felforrósítunk kevés olívaolajat, megfuttatunk benne egy gerezd fokhagymát, majd beletesszük a garnélákat. Sózzuk és hozzáadunk egy evőkanálnyi vajat. Végül friss, aprított petrezselyemmel megszórjuk.
Friss bébispenóttal tálaljuk.
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. augusztus 19. 9:15