|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
3 db csirkecomb
3/4 bögre rizs
1 ek olaj
1 db vöröshagyma
6 db paradicsom
majoránna
só
bors
curry
2 dl tejföl
Elkészítés
A frissen őrölt borsot összekeverjük sóval, majoránnával és curry porral.
Egy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal, beleszórjuk a rizs felét és erre rakjuk a felkarikázott vöröshagymát és a paradicsomot. Az egészet megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd jöhet a rizs másik fele.
Az utolsó rétegben a csirkecombok jönnek, amit megszórunk a currys fűszerrel, bekenünk a tejföllel. A tálat felöntjük a csirkecombokig vízzel, lefedjük alufóliával és 180 fokon nagyjából 1 óra alatt megsütjük.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. június 21. 9:13