|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
2 db kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
2 dl joghurt
2 dl tejföl
5 dkg Fekete erdei sonka
friss kapor
olívaolaj
citrom
só
Elkészítés
A kígyóuborka végeit levágjuk, nagyobb darabokra szeleteljük és turmixgépbe rakjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, fél citrom kifacsart levét, két csipet sót és ráöntjük a joghurtot és a tejfölt, majd az egészet összeturmixoljuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
A sonkaszeleteket forró, olívaolajos serpenyőben megpirítjuk. Ezzel tálaljuk a levest.
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. június 20. 9:19