|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Amerikai csirkenyalóka
Hozzávalók
12 db csirkeszárny
10 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
só
1 dl majonéz
10 dkg lágy kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 db jalapeno paprika
olaj a sütéshez
szeletelt sonka
Elkészítés
A csirkeszárnyak felső részét egy óvatos mozdulattal törjük meg, úgy hogy a tőnél lévő két csont kiugorjon. A vékonyabbik csontot felfelé toljuk és kihúzzuk. A szárny felső részét levágjuk, így a kifordított csontos rész lesz a "nyalóka".
a nyalókákat a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk
Közben a jalapeno paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, megtöltjük a lágy sajttal és körbetekerjük a szelet sonkával. Ezt is bepanírozzuk. Bő, forró olajban a csirkenyalókákkal együtt kisütjük.
Amerikai palacsinta tejszínhabbal, friss málnával
Hozzávalók
35 dkg búzaliszt
3 db tojás
5 dkg kristálycukor
fél citrom reszelt héja
6 g sütőpor
só
vaj
2,5 dl víz
olaj a sütéshez
porcukor
1 dl tejszín
10 dkg málna
habtejszín
Elkészítés
A tojásokat összeöntjük a liszttel, porcukorral, sütőporral, tejszínnel, kristálycukorral és kézi habverővel csomómentesre keverjük. A vizet kisebb adagokban adjuk a tésztához. Csipet só és reszelt citrom héja kerül még hozzá.
A serpenyőben vajat olvasztunk és 1-1 evőkanálnyi tésztát sütünk ki benne.
A tejszínhabot kevés cukorral habosra verjük, ezt kínáljuk majd a friss málnával tálalt amerikai palacsinták mellé.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. június 16. 9:15