|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
20 dkg sárga zöldbab (mirelit)
20 dkg zöld zöldbab
1 csomag friss kapor
2 dl tejföl
1 dl joghurt
20 dkg vaj
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A friss zöld zöldbab szárait levágjuk és blansírozzuk: lobogó forró vízbe tesszük 3-4 percre, majd jeges vízbe, ha lehűlt kiszedjük.
Közben forró olívaolajon meg dinsztelünk fél fej apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a mirelit sárga zöldbabot és kissé megpirítjuk. Felengedjük 2-3 merőkanálnyi blansírozó vízzel és puhára főzzük benne a sárga zöldbabot a kapor szárával együtt.
Ha megpuhult a sárga zöldbab, szedjük ki a kapor szárait és botmixerrel pürésítjük. Ez lesz a leves alapja. Felöntjük annyi blansírozó vízzel, hogy leves állagot kapjunk, hozzáadjuk a tejfölt és hűtőszekrényben kihűtjük az egészet.
Tálaláskor a blansírozott zöld zöldbabra merjük a hideg leves és megszórjuk friss kaporral.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. június 14. 9:22