|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
2 db csirkecombfilé
friss oregánó
3 gerezd fokhagyma
só
bors
1 db TV paprika
1 db lila hagyma
1 db kígyóuborka
2 dl tejföl
2 dl lecsepegtetett joghurt
2 db pita
citrom
Elkészítés
Összekeverjük a tejszínt és a tejfölt, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagyma gerezdet és belereszeljük a kígyóuborkát. Adunk hozzá pár csepp citromlevet, frissen őrölt fekete borsot, sót és friss oregánót.
A felcsíkozott csirkecombfilét forró serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük. Közben sózzuk, borsozzuk meg, dobjunk mellé egy ág friss oregánót és egy gerezd megroppantott fokhagymát.
A pitákat sütőben előmelegítjük, megkenjük a joghurtos öntettel és ráhalmozzuk a pirított csirkecombokat, majd megszórjuk lila hagymával.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. augusztus 1. 9:24