|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Rácbab
Hozzávalók
50 dkg zöldbab
50 dkg lapocka
1 db vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
kapor
kacsazsír
5 dl alaplé
1 db paradicsom
1 db kaliforniai paprika
Elkészítés
A felaprított vöröshagymát egy lábosban, kacsazsíron megdinszteljük. Ezután jöhet az apró kockára vágott kaliforniai paprika és a paradicsom.
A lapockát kockára vágjuk fel, közben az inas részeket kivágjuk, így meggyorsíthatjuk az elkészülési időt. A húst akkor adjuk hozzá a lecsós alaphoz, mikor arról elfőtt már minden lé. Átforgatjuk, besózzuk a húst, felöntjük kevés alaplével és fedő alatt hagyjuk, hogy megpuhuljon.
A zöldbabok száras végeit vágjuk le és akkor adjuk a húshoz, mikor az már teljesen megpuhult. Hozzáadjuk a tejfölt, beleforgatjuk a szaftos tejfölbe a zöldbabokat is, és 3-4 percig, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, megszórjuk az apróra vágott kaporral.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. június 8. 9:20