július 18.
Frigyes

hirdetés
TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Zöldséges-kapros csirkeragu (recepttel)
Pataky Péter egy illatos tavaszi egytálételt készített, amit akár ebédre vagy vacsorára is ki lehet próbálni.

Hozzávalók

Csirkeragu:
5 db csirke felsőcomb
10 dkg kolozsvári szalonna
1 csomag újhagyma
1 db vöröshagyma
1 db retek
1 db répa
1 db TV paprika
1 zellerszár
3 db spárga
2 dl tejszín
20 dkg zöldborsó
friss kapor
zöldfűszerek
1 dl alaplé


Gombás vadrizs:
20 dkg vadrizs
fél fej vöröshagyma
30 dkg vegyes gomba
4 dl alaplé

Elkészítés
Csirkeragu

A felcsíkozott szalonnát, forró serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk a bőrrel együtt.
Fél fej hagymát meghámozunk, nagyobb karikákra vágjuk és a szalonna mellé tesszük.

Közben a combokat kifilézzük és felkockázzuk, nem túl kicsire. Ha a hagyma már karamellizálódott, mehet a serpenyőben a csirkecomb is. Pirítsuk meg ezt is.
Elkészülési sorrendben a nagyobb darabokra vágott sárgarépa következik, majd a megmosott és negyedelt hónapos retek. Ezután jön a felkarikázott szárzeller. Ha megpirultak a zöldségek is, sózzuk és szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Végül a nagyobb darabokra vágott spárga, újhagyma és paprika következik. Jól átforgatjuk és felöntjük kevés alaplével.
Mikor a csirkecomb és az összes zöldség is megfőtt, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a zöldborsót is. Ezzel már nem is kell nagyon főzni.

Gombás vadrizs

A gombát megmossuk, nem áztatjuk, és feldaraboljuk. Forró olajban lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát is. Beleöntjük a rizst, ezt is átforgatjuk a gombás-olajos-hagymával, sózzuk és felöntjük az alaplével. alacsony hőmérsékleten, lefedve puhára főzzük a rizst.

Apróra vágott, friss zöldfűszerrel tálaljuk.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. június 1. 9:25




KÖZÖSSÉG