|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Aranygaluska
Hozzávalók
50 dkg liszt
3 tojássárgája
6 dkg lágy vaj
3 dkg élesztő
5 dkg cukor
2 csipet só
250 ml tej
reszelt citromhéj
20 dkg durvára tört dió
5 dkg porcukor
10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés
Előkészületek
A langyos, cukrozott tejben futtassuk fel előre az élesztőt.
A tojásokat vegyük ki a hűtőszekrényből, hogy felhasználásra szobahőmérsékletű legyen.
A lisztet átszitáljuk, belereszeljük az alaposan megmosott citrom héját és apránként hozzáöntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Jöhet bele a három tojás sárgája, a cukor, a lágy vaj és a só is. Dagasztógéppel kidagasztjuk, majd min. 40 percig meleg helyen kelesztjük.
Olvasztott vajba mártott evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a tésztából, ezeket is megmártjuk az olvasztott vajban, majd meghempergetjük a tört dióban. Egy kivajazott, hőálló tálba rendezzük a galuskákat, a tetejét megszórjuk cukorral és lefedve 20 percet hagyjuk még kelni.
Aranybarnára sütjük.
A vaníliasodóért lapozz tovább!
A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »
Korhatár: 12 év
2016. augusztus 3. 9:17