május 15.
Zsófia, Szonja

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Aranygaluska vaníliasodóval (recepttel)
Pataky Péter gyerekkorunk kedvencét, aranygaluskát készített, és azt is megmutatta, hogyan készül az igazi vaníliasodó.

Aranygaluska

Hozzávalók

50 dkg liszt
3 tojássárgája
6 dkg lágy vaj
3 dkg élesztő
5 dkg cukor
2 csipet só
250 ml tej
reszelt citromhéj
20 dkg durvára tört dió
5 dkg porcukor
10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés
Előkészületek

A langyos, cukrozott tejben futtassuk fel előre az élesztőt.
A tojásokat vegyük ki a hűtőszekrényből, hogy felhasználásra szobahőmérsékletű legyen.

A lisztet átszitáljuk, belereszeljük az alaposan megmosott citrom héját és apránként hozzáöntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Jöhet bele a három tojás sárgája, a cukor, a lágy vaj és a só is. Dagasztógéppel kidagasztjuk, majd min. 40 percig meleg helyen kelesztjük.

Olvasztott vajba mártott evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a tésztából, ezeket is megmártjuk az olvasztott vajban, majd meghempergetjük a tört dióban. Egy kivajazott, hőálló tálba rendezzük a galuskákat, a tetejét megszórjuk cukorral és lefedve 20 percet hagyjuk még kelni.
Aranybarnára sütjük.

A vaníliasodóért lapozz tovább!

A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »

Korhatár: 12 év

2016. augusztus 3. 9:17




KÖZÖSSÉG