|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
2 db csontos, bőrös csirkemell
2 csomag szeletelt Szarvasi mozzarella
2 csomag szeletelt bacon
1 csokor friss bazsalikom
2 db kisebb cukkini
Fokhagymás krémsajt mártás:
250 g mascarpone
3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
2 dl alaplé
só bors
folpack
alufólia
Elkészítés
Baconbe tekert csirkemell cukkinivel
A csirkemellek bőrét lehúzzuk a húst pedig egy filézőkés segítségével lefejtjük a bőrről. A húst középről kiindulva, mindkét irányba felvágjuk, így lesz tudjuk majd megtölteni.
A kiterített folpackra rakjuk szépen egymás mellé a bacon csíkokat, erre kerülnek a csirkemellek. Sózzuk, borsozzuk majd a szeletekre vágott mozzarella és a friss bazsalikom következik.
A fólia segítségével a baconcsíkokra merőleges irányba feltekerjük az egészet. Összetűzni nem kell, elég ha az összetekert végével lefelé tesszük a tepsi, így nem esik szét. 180-200 fokos sütőben 15 perc alatt készül el.
Miután kivettük a sütőből 5-10 percet pihentessük felvágás előtt.
Közben a cukkinit felkarikázzuk, megsózzuk és megpároljuk.
Fokhagymás krémsajtmártás
A mascarponét összekeverjük a reszelt fokhagymával, sóval és borssal, majd a forró alapléhez adjuk. Habverővel simára keverjük és a vajat hozzáadva besűrítjük. Aprított petrezselyemmel és a baconös csirke kisült zsírjával ízesíthetjük még.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. május 26. 9:26