|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
25 dkg 8 tojásos lebbencstészta
50 dkg krumpli
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg húsos szalonna
10 dkg füstölt kolbász
1 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
5 dl alaplé
Elkészítés
A szalonnákat nagyjából egyforma kockákra felvágjuk, majd egy öntöttvas edényben, a szalonna bőrével együtt lepirítjuk. Ha kisült a zsírja, egy szűrős kanállal kiszedjük a szalonnapörcöket. A visszamaradt zsírban, közepes hőmérsékleten, egyforma aranyszínűre pirítjuk a lebbencstésztát.
Ha kész, kiszedjük a tésztát, félretesszük és az öntöttvas edénybe beletesszük a felkarikázott kolbászt és a félkarikára vágott vöröshagyma szeleteket. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a paradicsomot is.
mikor elkészült a lecsós alap, hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott krumplit is. Jól átforgatjuk és besózzuk, mehet rá egy kevés frissen őrölt bors is.
Ezután kerül vissza az edénybe a megpirított lebbencstészta is, ezzel is átforgatjuk és felöntjük az alaplével. 15-20 perc alatt puhára főzzük a tésztát és a krumplit.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. május 25. 9:22