|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
50 dkg friss sóska
5 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
1 liter alaplé
fokhagyma
vöröshagyma
füstölt sonka
3 db főtt krumpli
3 dkg parmezán
1 tojássárgája
1 egész tojás
10 dkg liszt
só
cukor
Elkészítés
A felkockázott füstölt szalonnát zsírjára lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymákat és megdinszteljük őket.
Ha kész, felöntjük az alaplével és felforraljuk.
A főtt krumplikat meghámozzuk és még melegen egy krumplinyomóval összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, beletesszük a tojássárgáját és az egész tojást, majd a lisztet és összedolgozzuk. Belereszeljük a parmezánt illetve egy csipet sóval még ízesítjük és ezeket is beledolgozzuk kézzel.
A tészta egyik felébe belekeverjük a felkockázott sonkát, ha összeállt, diónyi golyókat formázunk belőle.
A sóskaleveleket megmossuk, szárait lecsipkedjük és eltépkedve a forrásban lévő levesalapba tesszük. Kevés cukrot szórunk hozzá, s mikor a sóskalevelek összeestek, beletesszük a gombócokat is és készre főzzük.
Tejföllel tálaljuk.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. május 24. 9:18