május 15.
Zsófia, Szonja

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Királyi lakoma: rozmaringos libacomb (recepttel)
Pataky Péter megint nagyszerűt alkotott a konyhában: a fejedelmi libacombot rozéboros tavaszi zöldségekkel tálalta. Készítsd el a videó alatt található receptet!

Hozzávalók

2 db libacomb
4 ág friss rozmaring
friss kakukkfű
5 gerezd fokhagyma
2 dl rozé
3 db retek
2 db sárgarépa
2 db karalábé
2 db újhagyma
2 szál spárga
pár db gomba
1 db krumpli
olívaolaj
2 nagy csipet durvaszemű só
bors

Elkészítés

A pácnak valókat egy kőmozsárban összetörjük: fokhagyma gerezdek, só, bors, rozmaring- és kakukkfű levelek. Az elkészült páccal alaposan bedörzsöljük a libacombokat. lefóliázzuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, amelyiket kell, feldaraboljuk és egy sütőtálba tesszük. Megsózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal és a rosé borral.
erre a zöldségágyra tesszük az előzőleg bepácolt combokat. A zöldfűszereket nagyjából leszedegetjük a libacombokról.
200 fokos sütőben először megkapatjuk, majd 140-160 fokra mérsékelve a hőt 1 órán át puhára sütjük.

A recept forrása: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. május 5. 9:30




KÖZÖSSÉG