május 10.
Ármin, Pálma

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Bőrös csirkemell kucsmagomba-mártással (recepttel)
A kucsmagomba terem az évben először, ezért Pataky Péter megmutatta, hogyan lehet belőle egy fantasztikus mártást készíteni. Próbáld ki Te is a receptet!

Hozzávalók

1 db bőrös,csontos csirkemell
olívaolaj
1 dl édes tokaji bor
30 dkg kucsmagomba
1 csokor medvehagyma
1 csokor újhagyma
2 dl tejszín
10 dkg vaj

bors
Póréhagymás krumplipüré:
50 dkg pürének való krumpli
10 dkg vaj

bors
1 db póréhagyma
friss zöldfűszerek

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, hozzáadjuk a vajat és hagyjuk hogy elpárologjon a krumpliból a nedvesség.
Villával összetörjük és belekeverjük az apróra vágott póréhagymát is.

Közben a csirkemellet kifilézzük és a húsát alaposan besózzuk. Egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon először bőrös felével lefelé lepirítjuk ropogósra, majd átfordítjuk és adunk hozzá egy evőkanálnyi vajat. Mikor a vaj már felhabzott, meglocsolgatjuk vele a csirkemellet. Vigyázzunk, nehogy a bőr nélküli oldal kiszáradjon. A habzó vajba tegyünk egy ág friss kakukkfüvet, és ezzel locsoljuk tovább a csirkemellet.

A gombát folyó víz alatt mossuk meg alaposan. Ha a csirkehús elkészült, félretesszük és ugyanebbe a serpenyőbe elkészítjük a gombamártást. A gombákat egészben rakjuk a serpenyőbe és magas hőmérsékleten elfőzzük a gomba levét. Megszórjuk apróra vágott medvehagymával, frissen őrölt borssal és a felkarikázott újhagymával. Végül megsózzuk és hozzáadjuk a bort is. Felöntjük a tejszínnel és beforraljuk.

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. április 28. 9:20




KÖZÖSSÉG