|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Tarhonya
Hozzávalók
30 dkg kézi tarhonya
5 dkg kacsazsír
fél fej vöröshagyma
1 liter alaplé
só
bors
Elkészítés
Az olvasztott kacsazsíron lepirítjuk, aranybarnára a tarhonyát. Felöntjük az alaplével és beledobunk fél fej vöröshagymát is. Megsózzuk és ha felforrt, lefedve főzzük puhára. Közben ellenőrizzük, nehogy leégjen.
Csalamádé:
Csalamádé
Hozzávalók
1 db kígyóuborka
1 db tv paprika
1 fej vöröshagyma
6 db hónapos retek
2 szál újhagyma
fél fej káposzta
1 db paradicsom
só
fehérborecet
cukor
Elkészítés
A paprikát, az uborkát legyaluljuk, a káposztát, paradicsomot és retket felkarikázzuk és egy tálba összeöntjük. Besózzuk és megvárjuk, hogy összeessen. Fehérborecetből és cukorból salátaöntetet készítünk és a zöldségekre öntjük.
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. április 22. 9:25